Mistä elämäni mies?

Kysymys: “Potuista parhain! Mistä löytäisin elämäni miehen? Baarisuhteista nyt on tietyt mielipiteet ja salilla käy vain steroidioriita. Kaikki kaveritkin ovat jo pariutuneet, kuten heidän muutkin kaverit, joten ikuinen kolmannen pyörän rooli taitaa olla edessä! Mistä mies vai pitääkö tosiaan rakastua renttuun? Nimim. Epätoivoinen? Minäkö?”


Kuuma Peruna: Huh huh.. vaikean iskit. Jos osaisin sinulle miehen tarjota, taitaisin olla rikas.

Mutta ihan ekaksi – älä ota renttua, ellet halua olla äitinä huonostikasvatetulle kakaralle, siivota sottapytyn jälkiä, paikkailla talouttasi ottamalla 4. lisätyön tai toimia omakotipsykologina omissa ongelmissaan rypevälle itsensäsäälijälle.

Koska renttu ei ehkä kuitenkaan ole listallasi ensi toiveena, voit miettiä eri vaihtoehtoja: käyt pariutuneiden kaveriesi miesten kaverit (vapaat uroot) läpi, laitat ilmoituksen nettiin/lehteen/kokeilet mobiilideittiä, hankit koiran ja lähdet lenkkipoluille sen kanssa, valjastat kaverit/sukulaiset/kumminkaimanveljenpojat etsimään sinulle tuttavapiiristään Sitä Oikeaa, katsot kadulla jokaista mukavan näköistä miestä tiukasti silmiin Sillä Katseella tai linnoittaudut kotiisi odottamaan, että Hän tulisi ovikelloasi soittamaan (viimeisin vaihtoehto ehkä kuuluu sarjassamme “ei kovin todennäköistä, mutta mahdollista”).

Monesti sanotaan, että etsi ystävää harrastusten läpi. Tästä olisi kiva saada tieteellisiä tutkimustuloksia – kuinka moni todella löytää kumppanin harrastusten kautta? Monet harrastukset tehdään yksin tai ne maksavat, ja silloin niitä tehdessä keskitytään niiden tekemiseen, eikä toisen sukupuolen edustajan etsimiseen.

Mutta! Voit toki miettiä, mitä harrastuksia itse haluaisit harrastaa, mutta et vielä tee, ja joiden oletat olevan “miesten mieleen”, ja aloittaa sitten tällaisen uuden harrastuksen ja kokeilla, miten käy. Ainakin koiria kouluttamassa käy miehiä.. mutta jos et ole koiraihminen, ei kannata, koska koiraa sitoo kuitenkin niin paljon.

Äskeiseen viitaten kuitenkin: miksi harrastaisit jotain mistä et tykkää vain saadaksesi miehen? Ja jos et asiasta todella pidä, mutta mies pitää, muodostuuko se esteeksi myöhemmin mahdollisessa suhteessa?

Ehkä tärkein pointti: mieti, millaisen miehen haluat? Tiedän, tiedän, me kaikki haluamme kiltin, luotettavan, uskollisen, mukavan ja hyvän miehen.. huokaus. Visualisoi mahdollista yhteiselämäänne – mitä näet? Liikutteko yhdessä, vai kuljetteko osittain omia polkujanne? Onko mies kiinnostunut kulttuurista/TV:stä/urheilusta/luonnosta/?? Oletteko lapsellisia vai lapsettomia? Urheiletteko vai käyttekö ravintoloissa? Yhdessä ollessanne mies on todennäköisesti samanlainen kuin ennen yhdessä oloanne – siitä ehkä saisi johtolangan.

Mieti tahdotko ujon, rohkean, röyhkeän, saamattoman, nöyrän, itsevarman tai huumorintajuisen miehen? Mitä tällainen mies tekee – missä hän liikkuu – missä itse liikkuisit jos olisit ujo/rohkea jne?

Et maininnut ikääsi, joten on hiukan vaikea arvioida asiaa. Jos olet parikymppinen, epätoivoosi ei ole ehkä vielä syytä – aika voi tehdä tehtävänsä. Jos olet vanhempi, on ehkä epätoivo jo syvempää laatua.

Kolmekymppisen kannattaa miettiä “toisen kierroksen miehiä” – eli kerran eronneita. Tosin jos et halua miehen mukana tulevia lapsia, voi olla vaikeampaa löytää sopiva ehdokas.

Omat empiiriset tutkimukseni ovat osoittaneet, että toisella kerralla miehet ovat huomattavasti paremmin koulutettuja, ymmärtäväisempiä ja kiinnostavampia – he haluavat tosissaan panostaa suhteeseen. Erään tällaisen henkilön lainaus: “vasta nyt (eron jälkeen ja uudessa suhteessa) tajuan, mitä kaikkea tein väärin ekassa liitossa – nyt tajuan, mitä nainen haluaa suhteelta ja mieheltä”.

Et ehkä haluta ryhtyä Toiseksi Naiseksi – jos se kiinnostaa, siihen tarkoitukseen on miehiä lehdet ja netti pullollaan.

Jotkut hurraavat lehti-ilmoitusten puolesta, nettiajan naiset tukeutuvat nettipalstoihin ja jotkut ahmivat uskonnollisten piirien ilmoitussivuja.

Mutta vastauksena kysymykseesi: ongelmahan ei ole se, missä niitä ihania miehiä liikkuu vaan mistä ne tunnistaa ja miten ne saa kiinnostumaan itsestä.

Ja lopuksi voisi myös todeta sen, että monesti, kun lakkaa etsimästä, löytää. Epätoivoinen “haku päällä” -kyltti loistaa monesti kauas ja saattaakin toimia karkottimena eikä houkuttimena.

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin