Auttavainen naapuri

Kysymys: “Olen kahden lapsen yksinhuoltaja äiti (asumme kaupungissa rivitalossa).
Ongelmani on naapurissa asuva naimisissa oleva mies, joka tulee luokseni mitä ihmeellisempien tekosyiden varjolla. Joko hän on auttelemassa puutarhatöissä (en ole koskaan pyytänyt, mutta totta kai apu kelpaa), tai tarkistamassa toimiiko sauna tai joku kodinkone. Hän ei ole talonmies”.

Aluksi pidin tätä vain huomaavaisena eleenä hänen taholtaan, mutta nyt olen alkanut vaivaantumaan tästä asiasta, koska hänen vaimonsa on ruvennut käyttäytymään minua kohtaan hyvin kylmästi ja tylysti.

Ilmeisesti tällä miehellä on jotain toiveita suhteeni (jotka todellakaan eivät tule toteutumaan) ja haluaisin nyt hänen lopettavan koko jutun, mutta miten sanon sen hänelle? Hän on aina todella ystävällinen. Jospa olenkin käsittänyt asian aivan väärin?? En halua loukata… Äiti vm. 72″


Kuuma Peruna: Klassista – olet yksinhuoltajanainen, siis vailla miestä siis vailla seksiseuraa, mieshän toteuttaa joka pojan unelmaa..

No, jos ei heti oleteta pahinta, voihan olla, että mies on sellainen remontti-Reiska -tyyppinen mies, joka tykkää puuhastella ja jos omassa tontissa ei riitä puuhaa, haluaa hän mielellään auttaa jotakuta, jolla vasara/harava/lapio ei pysy (hänen mielestään) yhtä hyvin käsissä. Tällaisessa tapauksessa miehen tulisi kuitenkin ehkä tarkistaa vaimoltaan, onko ok, että hän käy rassaamassa vieraita röörejä…

Pääset tilanteesta ehkä vähän selvemmille vesille kun seuraavan kerran teidän kaikkien kolmen (sinä, naapurin auttavainen mies ja vaimo) ollessa yhdessä heität leikilläsi vaimolle lauseen “onhan tuosta XX:stä ollut minulle paljon apua, mutta mites teillä kotona piha/puutarha/sauna/keittiö pysyy kunnossa, kun XX on niin usein korjaamassa meidän autoa/pihaa/saunaa”. Ja voit vielä jatkaa “kyllähän toki apu kelpaa, mutta toivottavasti se on teille molemmille ok, että XX auttaa minua näin paljon”. Ja lopuksi “olen tosin opetellut jo monia asioita tekemään itsekin, ettei tarvitse XX:n enää olla auttamassa poropeukaloa” (=jos miehellä seksi mielessä, tässä vihje, että ei tarvitse odottaa mitään).

Nostamalla kissan pöydälle kaikkien ollessa läsnä, näet hyvin heidän reaktionsa – nolostuuko mies (kun näit hänen lävitseen) vai pullisteleeko ylpeydestä saadessaan palautetta ja punastuuko vaimo kiukusta vai tyytyväisyydestä vai onko ehkä välinpitämätön. Tosin tässä on sitten se tilaisuus, jossa myös naapurin auttajan ja vaimon on parasta avata suunsa ja sanoa mitä mielessä on, tuon jälkeen ei sitten kannata enää nurkissa mutista ja kiukutella.

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin