Jääkaappikylmyys

Kysymys: “Mistä sitä sulatusta saa, kun “jääkaappi” (minä itse) alkaa olla umpijäätä 11 vuoden yhteiselon jälkeen. Naisena, sitä positiivisuutta jatkoa ajatellen löytyy. Siis uskon miehen ja naisen parisuhteeseen, mutta tässä miehessä on se jokin joka saa kaikki niskavillat pystyyn sillä huonoimmalla tavalla. Ja mikä sitten saa naisen jatkamaan muu kuin… kun on niitä lapsia. Vaikka hän (mies)saa lapsetkin voimaan pahoin. Mistä ihmeestä “ne muut” naiset saa voimaa lähteä huonosta parisuhteesta? Kyselee ja ajattelee naisen mallinen jääkaappi.”


Kuuma Peruna: Pakasteista parhain! Umpijään sulatus ei ole niitä nopeimpia tai helpoimpia asioita. Ja näyttää siltä, että et kyseisen eskimon kanssa haluakaan sulatusta edes harrastaa?

Mikäkö saa naisen jatkamaan huurteisessa suhteessa? Usko ja toivo globaalista lämpenemisestä?

Yksitoista vuotta on pitkä aika olla jäässä, ja tässäkin tapauksessa napa-alueet taisivat laajeta ajan kanssa eikä yhtenä pakkasyönä.

Aloita sulatus siitä, että pohdit kuka olet ja mitä elämältä haluat.

Näetkö siihen kuuluvaksi nykyinen pakkasukkosi? Mikä yhteisessä elämässänne on hyvää ja mitä siitä haluat säilyttää?

Jos vain lapset, kannattaa ehkä pohtia tarkkaan millaisen perhe/parisuhdekuvan haluaa antaa lapsilleen. Vaikka kuinka jotkut vakuuttelevat päinvastaista, uskon vahvasti, että lapsen on parempi olla avioerolapsi kuin seurata huonosti toimivaa ja ehkä riitaistakin liittoa. Useat huonoa liittoa seuranneet lapset toistavat oppimaansa parisuhdekaavaa omissa parisuhteissaan. Et kai halua antaa sellaista “lahjaa” heille?

Voimia sulatukseen ja lähtemiseen kannattaa ehkä yrittää ammentaa oman itsen sisältä – jokainen ansaitsee hyvän olon ja oikeuden olla onnellinen.
Miksi ihmeessä jäädä suhteeseen, jossa ei voi hyvin?
Jotkut saavat apua kirjoista ja itsehoito-oppaista – kirjastosta ja kirjakaupoista näitä löytyy hyllykaupalla. Netti on myös täynnä asiallista opastusta sekä vertaisryhmiä, joita voisit tutkailla.
Sitä viimeistä rutistusta (irrottautuminen huonosta suhteesta) et kuitenkaan saa mistään ostettuna tai ulkopuolelta annettuna. Se sinun on löydettävä sisältäsi.

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin