Kaverini väärän miehen kanssa

Kysymys: “Mulla on tyttökaveri, joka seurustelee miehen kanssa, joka on sille täysin väärä. Ai, mitenkö niin?
Ne tapaa vain silloin, kun sille miehelle sopii (ei koskaan silloin, kun tän naisen lapset on kotona tai meidän muiden aikana, jos menen sinne silloin kun se on siellä, niin se lähtee heti pois).
Saattaa mennä jopa viikkoja ettei mies ota ystävääni yhteyttä ja sitten kun ottaa, käyttäytyy niinkuin mitään erikoista ei olisi tapahtunut.
Joka kerta, kun ystäväni kyllästyy ja yrittää katkaista välit, tämä mies antaa jonkun myönnytyksen.
Esimerkiksi, eräänkin kerran ystäväni suuttui mieheen tosi pahasti ja ilmoitti haluavansa erota, jolloin mies hyvin loukkaantuneena (monen viikon hiljaiselon jälkeen) sanoi, että: OK erotaan vaan, se on sun valintas, mutta mä kyllä juuri varasin meille ulkomaan matkan… Arvaahan sen kuinka siinä sitten kävi.

Tämä oli alustus seuraavalle kysymykselle: Miten mun tulis suhtautua tähän tilanteeseen?
Ystäväni kärsii, mutta puolustelee tätä miestä koko ajan koska kuulemma mies on hänelle aivan ihana silloin kun ovat yhdessä. Mä en saa sanoa mitään pahaa siitä, tai meille tulee riita. Puhunko suuni puhtaaksi ja kenties menetän ystäväni, vai olenko hiljaa ja kenties menetän järkeni….? Christina”


Kuuma Peruna: Vaikka kuinka olisi ihanaa alkaa haukkua miestä rentuksi, ongelman ydin ei ole hän, vaan suhtautumisesi ystävääsi ja hänen tilanteeseensa.

Valittavanasi on muutama keino:
1. Puhut suusi puhtaaksi.
2. Et sano mitään
3. Kuuntelet, mutta et ota kantaa. Ehkä kaverisi ei halua muutosta vaan haluaa jonkun, jolle purkaa ja jonka kanssa “jauhaa” asiaa.

Ystäväsi voi myös olla läheisriippuvainen miehestä – ei uskalla olla yksin tyyliin “parempi paskan kanssa kuin yksin”.

Et voi elää kaverisi puolesta hänen elämäänsä. Voi olla, että hän on sokea miehen suhteen ja on onnellisen nöyrä niistä muruista, mitä miehen pöydältä tippuu. Tai sitten hän tietää totuuden, mutta joko yksinolemisen pelosta tai masokismista ei halua tilannetta muuttaa. Tai sitten loppujen lopuksi tilanne sopii hänelle..

Voihan olla, että kaverisi elämän tärkeä asia on nimenomaan saada puhua ja jauhaa tästä asiasta, ei niinkään saada muutosta asiaan. Sinä et voi häntä muuttaa etkä tilannetta ratkaista – niin se vain on! Ja muista, määritelmä “mies on sille väärä” on sinun määritelmäsi..;-)

Suosittele kaverillesi kirjaa “Miehet jotka vihaavat naisia, Naiset jotka rakastavat heitä (Susan Forward, Joan Torres). Voi olla, että kirjasta on hänelle apua tai sitten hän ihmettelee miksi moista kummallista eeposta tarjoat.

Hänellä voi olla riippuuvuusongelmaisen elämänkatsomus: “ei yksi drinkki/savuke/piikki/yhteydenotto haittaa”..Ja kuten alkoholistia et voi saada lopettamaan juomista, et voi saada ystävääsi muuttamaan suhdettaan tähän mieheen. Turhaudut prosessissa – miksi kiusaat itseäsi? Anna rällätä oman elämänsä kanssa!

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin