Mieheni “paras kaveri”

Kysymys: “Rakas kuumaperuna,

Minulla on ongelma: Mieheni paras ystävä on ilmoittanut rakastuneensa minuun.. Hän on todella mukava mies ja viihdyn hänen seurassaan, mutta todellakaan en koskaan ole ajatellut häntä tuolla tavalla. Tätä on kestänyt nyt kohta vuoden ja se on saanut aikaan sen, että en enää halua olla samoissa paikoissa missä hän. Olen myös sanonut hänelle suoraan että lopettaa tällaisen käytöksensä, sekä myös että hän haaskaa aikaansa minuun. Hän on ilmoittanut että ei anna periksi ennen kuin on minut saanut… Mieheni ihmettelee miksi nykyään välttelen hänen ystävänsä seuraa. Olen keksinyt minä erinäisimpiä tekosyitä, joten ainakaan vielä hän ei epäile mitään.

Kysymykseni kuuluu: Mitä teen?? Kerronko miehelleni? Mitään ei ole tapahtunut ja mitään ei koskaan tule tapahtumaan (rakastan miestäni). Pelkään vain, että jos tämä asia joskus tulee ilmi, se olen minä joka saa syyt niskoilleen. Kysyin eräältä miespuoliselta kaveriltani, miten hän suhtautuisi asiaan, jos kysymyksessä olisi hänen vaimonsa ja paras ystävänsä. Hän sanoi, että olisi vaimolleen vihainen jos tällainen asia ilmi tulisi ja syy siihen oli hänen mukaansa se, että hän vaatii vaimoltaan ehdotonta rehellisyyttä. Sama se on meidänkin suhteessamme. Olemme molemma 100 % rehellisiä toisillemme joten tällaisen salaisuuden pitäminen käy hermoilleni. Mitä minä teen??? ’Hämmentynyt’ “

Kuuma Peruna: Yksi askel taaksepäin: kysymäsi kaveri olisi vihainen vaimolleen siksi, että tämä kertoi asiasta vai siksi, että tämä ei kertonut asiasta heti?

Miehesi ystävä on asiaton kiusatessaan sinua, vaikka olet tehnyt selväksi, että et ole vapaa etkä kiinnostunut. Hiukan kuulostaa siltä, että henkilö on a) varma ihanuudestaan ja kyvystään valloittaa nainen kuin nainen ja b) sinnikäs epäkunnioittavalla tavalla. Kun nainen sanoo ei, se tarkoittaa ei, oli mies siitä mitä mieltä tahansa.

Jos et halua suoraan kertoa miehellesi asiasta (tyyliin ”Hei, X on sanonut rakastavansa minua ikuisesti ja tahtoo, että jätän sinut hänen vuokseen), voit tietysti hoitaa asian kiertotien kautta. Seuraavan kerran, kun on tilanne, että miehesi ystävä tulee teille tai olisitte menossa hänen luokseen, sanot, että hän tekee olosi hiukan epämukavaksi etkä haluaisi tavata häntä.

Kun miehesi kysyy syytä, voit esim. sanoa, että ystävä on joskus lipsauttanut olevansa ihastunut sinuun ja se tekee olosi epämukavaksi, koska miehesi ystävänä hänhän tietää sinun olevan rakastunut ja varattu.

Ihmisluonteellehan on ominaista olla epäileväinen ja valitettavasti syytä etsitään monesti väärästä suunnasta, mutta eihän se nyt mitenkään ole sinun syysi, jos joku on sinuun ihastunut?! Miehesi ystävähän tässä on syypää, ei siihen, että on ihastunut sinuun, vaan siihen, että a) ei ole pitänyt suutaan kiinni sinun suuntaasi eikä b) kunnioita pyyntöäsi jättää asia siihen.

Jos suhteenne miehesi kanssa on läheinen ja rakastava, voisit ehkä lähestyä asiaa ”mies rakas auta hädässä olevaa vaimoa” –periaatteen kautta. Kerrot miehellesi, että hänen ystävänsä on ilmaissut ihastuksensa sinuun, että sinä et missään nimessä ole kiinnostunut hänestä eikä hän siltikään kunnioita päätöstäsi vaan jatkaa kiusaamista. Kysy mieheltäsi, mitä voisit tässä tilanteessa tehdä. Usein ritarin viittaa tarjottaessa mies mielellään pukee sen myös ylleen..

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin