Tukahdutanko tunteet?

Kysymys: “Parahin Kuuma Pottu, minulla on ongelma. Tässä referoitu kuvaus ongelman laadusta.

Vietin juuri kaksi viikkoa maassa X (Balkanin alueella) kansainvälisessä ryhmässä. Kuinka ollakaan, tässä ryhmässä sattui olemaan mukana maailman täydellisin mies (noh, täydellinen ja täydellinen, sellainen pieni vika hänessä on, että hän on varattu – mikä on siis se ongelman ydin).

Valitettavasti minulle selvisi liian myöhään, että ko. henkilö seurustelee, olin nimittäin jo ehtinyt ihastua hänen älyynsä, huumoriinsa, arvoihinsa ja elämäntapaansa. Ehdimme näiden kahden viikon aikana tutustua toisiimme jonkin verran, tosin emme tietenkään “silleen”, sillä mies on mitä todennäköisimmin varsin uskollista sorttia. Väittäisin kuitenkin, että myös hän piti minusta ja kiinnitti minuun enemmän huomiota kuin ryhmän muihin jäseniin (mm. hakeutui keskustelemaan kanssani kahdestaan, kuunteli mielipiteitäni, piti huolta siitä, että sain kahvia, kun sitä oli keitetty,…). Itse tietysti yritin olla mahdollisimman ystävällinen sortumatta kuitenkaan varatun miehen suorasukaiseen vokotteluun.

Tutustuin myös miehen tyttöystävään, joka on kotoisin maasta, jossa tapasimme. Mies on itse Länsi-Euroopasta ja on muuttanut Balkanille ollakseen tyttöystävänsä kanssa. Tyttö on varsin viehättävä ja hauska tapaus, mutta kuitenkin jokseenkin erihenkinen kuin poikaystävänsä. Näkemäni perusteella he varmasti rakastavat toisiaan (2½ vuotta seurustelua takana), mutta mistään täydellisestä hengenheimolaisuudesta ei kuitenkaan missään nimessä ole kysymys.

Mitä minun pitäisi mielestäsi tehdä? “Unohtaa koko jätkä?” Olen sen verran moraalinen olento, etten voi yrittää rikkoa heidän parisuhdettaan (“jätä se kana”), vaan haluaisin, että miesparka ymmärtäisi itse, että minä olen hänen elämänsä nainen. Voinko edesauttaa asiaa jotenkin hienovaraisesti? Mitä minun pitäisi tehdä? Vai olenko vain kuvitellut hänenkin kiinnostuneen minusta? Ja mikä tärkeintä: Miksen Suomessa koskaan tapaa moisia unelmamiehiä? Onko niitä edes meillä? Nimim. Tukahdetut tunteet”


Kuuma Peruna: Jätä se kana? Sieltä se läpi kuultaa.. se tunne, että Sinun kuuluisi olla Sen paikalla. No vitsit sikseen.

Olet aika ongelman kehittänyt. Eikö elämä olisikin ihanaa, kun Se Oikea löytyisi naapurin pojan muodossa? Mutta kun ei.

Isommassa tilaisuudessa tarkkailtua paria ei kannata yrittää analysoida liian tarkkaan, joskin teet/teit sen ehkä juuri siksi, että löytäisit tukea omille argumenteillesi. Monethan ovat julkisesti hyvin pidättyväisiä vaikka kahden kesken lempi leiskuu sitten todella tulisesti. Kaikki eivät myöskään hae toisesta sitä täydellistä hengenheimolaisuutta, mukava ja mutkaton yhdessäolo riittää.

Sanot, että et halua rikkoa ihannemiehesi nykyistä suhdetta. Kuitenkin jo se, että pohdit sitä, miten saisit häneen yhteyttä, puhuu sen puolesta, että jos tilanne olisi suotuisa, kävisit kiinni heti… Sinä olet kuitenkin nyt haluamassa hänet itsellesi, myönnä edes se.. Et kuitenkaan pysty olemaan varma, kuvittelitko kiinnostuksen kohdistuneen sinuun, vai oliko kyseessä vain pelkkä lämmin tapa olla toisten kanssa tekemisissä.

Kaikki, toistan KAIKKI yrityksesi ottaa/pitää yhteyttä on tie sinne, minne todella haluat mennä, mutta yrität pyristellä sitä vastaan. Sinulla ei ole todellista syytä ottaa häneen yhteyttä, joten ole itsellesi rehellinen siinä vaiheessa jos ja kun otat sen askeleen: otat häneen yhteyttä, koska haluat tutkailla yhteisolonne mahdollisuutta. Voihan olla, että hän ei ollut sinusta ”sillä lailla” kiinnostunut, mutta muista, että sen oven avatessasi teet mahdolliseksi sen, mitä yrität välttää: mahdollisesti nykyisen suhteen katkeamisen ja pahan mielen aiheuttamisen…

Mitä siis voit tehdä?

1. Unohda yhteydenpito, älä miestä. Haaveile, muistele, nautiskele ajatuksilla ja Sillä Mitä Olisi Voinut Olla. Ruoki mieltäsi muistikuvilla miltä hän näytti ja kuulosti, miten hän ojensi seksikkäästi kupin sinulle jne jne. Turvallinen, tylsä, riskitön, suhdetta ylläpitävä, vaikea, helppo ratkaisu.

2. Ota yhteys. Mailaa tai soita jonkun tekosyyn varjolla. Se, miten hän vastaa (jos vastaa! auts!), kertoo oletko vielä mielessä. Siitä se lähtee. Mullistava, jännittävä, turmiollinen, tuhoisa, kutkuttava, petollinen ratkaisu.

Suhteen ylläpito tosin voi muodostua hankalaksi: kaukosuhteen ylläpito on monesti työlästä, raskasta, hankalaa joskin antoisaa, vaikka pariskunta jo tuntee toisensa ja suhdetta on kestänyt jonkin aikaa. Sinun tapauksessasi nyt suhdetta alettaisiin nimenomaan vasta LUODA kaukana toisesta.. ei mitenkään helppoa, mutta ei toki mahdotonta.

Ole rehellinen itsellesi – valitse se toimintatapa, joka on sinulle luontevin, ja jonka kanssa voit elää. Pelkkien unelmien ja muistojen kanssa vai suoraa toimintaa saadaksesi sen, mitä haluat? Voihan olla, että suhteen rikkominen ei sittenkään häiritse yöuntasi liikoja.

Ja tärkein kysymyksesi? ”Miksen Suomessa koskaan tapaa moisia unelmamiehiä? Onko niitä edes meillä?”
Niitä on.. niin suomalaisina omakotipainoksina kuin ulkomaan tuonteinakin. Sinun kohdallesi ei ole vielä vain osunut sitä omaa unelmaa. Ja, voihan tuo ongelmasi aiheuttanut henkilö olla sittenkin se oikea…

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin