Vastamäessä

Kysymys: “Pitääkö parisuhteessa olla asioista samaa mieltä? Tai ainakin teeskennellä tarvittaessa niin? Siis pitääkö olla toisen tukena, vaikka olisikin itse asiasta eri mieltä kuin puolisko? Hannis”


Kuuma Peruna: Ei tietenkään pidä olla. Saa olla, mutta ei mikään pakko tietenkään ole.
Tietysti ongelmia saattaa tulla silloin jos perustavaa laatua olevat arvot elämässä ovat täysin erilaiset. Silloin tietysti molempien pitäisi ymmärtää ja hyväksyä toisen erilaiset näkemykset. Mutta pitäisikö luopua omista näkemyksistään ja mielipiteistään, jotta toiselle tulisi parempi mieli? Ei.

Jos suhteessa tulee jatkuvasti riitaa eri mielipiteistä, on ehkä vakavamman keskustelun paikka. Parisuhteen ei kai tule olla sellainen, että siinä riidellään jatkuvasti. Mutta suhde ei myöskään tarkoita sitä, että luopuu minuudestaan ja lakkaa omaamasta mielipiteitä.

Yleensä ihmisten näkemykset ovat tiedossa kun suhde alkaa. Hyvin moni kuvittelee voivansa muuttaa toisen (mielipiteetkin), mutta tämä on yleensä tuhoon tuomittu idea. Pitää vain itse sitten päättää, onko mielipide-ero sellainen, että se voi nakertaa suhdetta vai voiko elää sen kanssa, että itse on aina oikeassa ja toinen väärässä 😉
Tukena oleminen on sitten vähän eri asia. Toisella voi olla vaikeaa eri syistä, ja tukea voi siihen antaa. Tosin voihan olla, että tukena on vähän vaikeaa olla, jos toisen huono hetki johtuu jostain sellaisesta, joka sotii omaa näkemystä vastaan. Esim. jos poikaystävä on menossa tuomiolle rasistisesta rikoksesta ja itse ei sellaista voi hyväksyä. Mutta jos kyseessä ei ole mitään maata kaatavaa, sitähän voi sanoa, että en ole kanssasi samaa mieltä, mutta olen silti täällä sinua varten. Mutta tietenkin vain jos haluaa, ei siksi että pitää. Siinä vaiheessa kun parisuhteessa alkaa tulla ajatuksia, että jokin on ”pakko” tai ”pitää”, kannattaa alkaa pohtia tarkemmin millaisessa suhteessa on, mitä siltä haluaa ja mitä on valmis siihen panostamaan.

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin