Kusettaminen

Kysymys: “Miten voin lopettaa jatkuvan kusettamisen?” Antti-Jussi Tupla AJ


Kuuma Peruna: Ihan ensin sinun pitänee päättää, että haluatko oikeasti lopettaa kusettamisen?Jotainhan se sinulle antaa, jos sitä koko ajan tekee. Saanet siitä jonkinlaisia kicksejä, vallantunnetta, vahingoniloa tai muuta hiukan halpamaista tunnetta.

Jos todellakin tuntuu siltä, että et halua sitä jatkaa, niin lopeta se. Kokeile, miltä tuntuu sanoa totuus. Sen sijaan, että vedätät tai kusetat, sanot suoraan kyllä tai ei selkeään kysymykseen tai annat totuudenmukaisen selityksen miksi teit näin tai haluat tehdä niin.

Ongelmahan voi olla se, että olet tehnyt sitä niin kauan, että et osaa lopettaa. Silloin on ehkä otettava askel kerrallaan. Sen sijaan, että päästät suustasi tutun kusetuslauseen heti kun joku kysyy tai sanoo jotain, pidät pienen paussin ja mietit, että entäs jos tällä kerralla sanoisinkin miten asiat on.

Mieti myös, miten kohtaat ne ihmiset, joille käy nyt sitten totuuden ilmetessä ilmi, että olet kusettanut heitä. Pyydätkö nöyrästi anteeksi ja kerrot muuttaneesi tapasi? Kerrotko miksi kusetit aina ja ikuisesti tähän asti?

Mieti myös, miten saisit heidät uskomaan sanomisiasi nyt, kun olet tosissasi – se voi olla yllättävän vaikeaa.

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin