Töihin palaaminen pelottaa

Kysymys: Olen äitiyslomalla ja viihdyn tosi hyvin. Jännittää jo palata töihin, miten pystyn jättämään palleroisen ja palaamaan rankkaan ja vastuulliseen työhöhi esimiestehtävissä (useita alaisia koulutustehtävissä). Ranskanperuna


Kuuma Peruna: Eli jännittääkö eniten palleron jättäminen vai vastuullinen työ? Palleron jättämisen jännittäminen lienee yksi luonnollisimmista tuntemuksista ja sitä lievittää vain se, että tietää palleroisen jäävän hyviin käsiin (kotiin toisen vanhemman kanssa, hyvään perhehoitoon, päiväkotiin, johon on tarkkaan tutustuttu tai muuten hyväksi koettuun parkkipaikkaan 🙂

Sitten rankka ja vastuullinen työ: useimmilla työpaikoilla on muitakin lisääntymiskykyisiä naisia, jotka ymmärtänevät äitiysloman pitäneen sinut jonkin aikaa pois pääkallopaikalta. Toki saattaa löytyä niitä, joiden mielestä synnyttäneen naisen kohdalla istukan mukana lähtee osa aivokapasiteetista, mutta siinähän ei auta muu kuin todistaa heidän olevan väärässä.

Yleensä jännitystä lievittää se, että työkin on mukavaa, joten palleroisesta eron kestää, kun päivät menee mielenkiintoisten asioiden parissa.

Ehkä jännitystä voisi lievittää myös se, että teet päätöksen, että kun olet töissä, olet kokonaan siellä ja kun lähdet sieltä, olet täydellisesti palleroisen kanssa – ei töitä mukaan kotiin (ellei ihan pakko – ja silloinkin kannattaa rehellisesti miettiä, että onko todellakin pakko..?) ja annat palleroiselle aikaasi ja huomiotasi kokonaan.

Ikuisuusongelmahan on se, että vaikka kuinka sanotaan, äiti (tai isä) ei voi saada 100% kaikkea. Jos jää kotiin, jää uran antoisat hetket kokematta ja jos lähtee töihin, saattaa palleroisen huippuhetkiä jäädä havaitsematta livenä. Tämän epätäydellisyyden kanssa on vain pakko jaksaa elää – KUKAAN ei voi saada kaikkea.

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

required