Väninnan med fel kille

Fråga: “Jag har en väninna som är med en kille som är fel för henne. Hur då fel frågar du?
Dom träffas bara när det passar honom (dom träffar aldrig när hon har sina barn hemma hos henne eller om hon träffar oss, sina vänner.. om jag går dit när han är där, går han sin väg). Det kan ta veckor att han inte kontaktar henne och när han gör det, är han som om ingenting hänt.

Varje gång min väninna får nog och försöker göra slut, ger mannen nåt att få henne tycka om honom igen. Tex. en gån blev hon jätte sur på honom och sa att hon vill inte träffas mer, sa han efter flera veckors tystnad mycket sårad: OK, vi kan skiljas, det är ditt valmen jag har just bokat oss en utomlandsresa…Man vet ju vad som hände.

Den här leder till min fråga: Hur skall jag handla den här saken? Min väninna lider, men försvara honom hela tiden för att han är så ljuvlig när de är tillsammans. Jag får inte säga något illa om honom annars börjar vi bråka. Skall jag säga henne vad jag tycker och förlorar kanske min vän eller förblir tyst och kanske förlorar förståndet..? Christina “


Het Potatis: Även om det skulle vara jätte roligt och kalla killen en stor lus, är han inte problemet utan du och ditt förhållande till din väninna.

Du kan välja olika tillvägasätt:

1. Du säger henne vad du tycker om saken.
2. Du säger ingenting
3. Du lyssnar på henne, utan att ta nån inställning till saken.

Kanske din vän vill inte ha sakerna förändras, men vill ha nån att prata och “mala” saken med. Kan hända, att din vän har ett “närhetsberoendeproblem” – hon vill inte vara ensam i stilen “hellre med en skit än ensam”. Du kan inte leva hennes liv för henne.

Kan vara, att hon är blind när det handlar den här killen och är lycklig för alla smulor som hon får från hans bord. Eller kanske vet hon sanningen men antigen pga att hon inte vill vara ensam eller är masokist vill inte förändra situationen. Eller så passar det här henne bra!

Kan vara att det viktigaste i hennes liv är att få mala och prata om den här saken – inte att få nån rikting förändring. Du kan inte förändra henne och du kan inte avgöra situationen . synd, men det är bara så! Och glöm inte, definitionen “han är fel för henne” är din definition..;-)

Rekommednreda henne boken “Män som hatar kvinnor och kvinnorna som älskar dem” (Susan Forward). Kanske boken hjälper henne eller så kan hon också bli förvånad över att du bjuder denna konstiga bok till henne.

Hon kan ha en “alkoholmissbrukares” syn på saken: “en drink/cigarret/fix/kontakt är ju inte så farligt..” Och du kan inte få en alkoholist att dricka – lika lite kan du förändra hennes förhållande till honom.

Du bara blir frustrerad – varför pinar du dig själv? Låt henne göra vad hon vill med sitt liv!

Don't be shellfish, share!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin